Syysmatineat: Eeva Kunnas, huilu ja Ulla Wirtanen, piano

17.10.2021 klo 14 Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Eeva Kunnas, huilu
Ulla Wirtanen, piano

OHJELMA
Romance op. 78:2
Rondino op. 81:2
Auf der Heide op. 115:1
Die Glocken (Capriccietto) op. 115:4
Walzer op. 81:3

Barcarola op. 24:10
Nocturno op. 24:8

Novellette op. 102:1
Mazurka op. 81:1
Nocturne op. 51 Belsazarin pidot
Berceuse op. 40:5

MUUSIKOT
Eeva Kunnas on hämeenlinnalainen huilisti ja huiluopettaja. Soittotunnit Eeva aloitti 7,5-vuotiaana Hämeenlinnan musiikkiopistossa Seppo Lehtisen johdolla. Musiikkipedagogin tutkinto valmistui Helsingin ammattikorkeakoulussa 2005, monipuolisissa opinnoissa opettajina muun muassa Anja Voipio ja Petra Aminoff. Pedagogina Eeva on erikoistunut japanilaiseen Suzuki-metodiin ja suoritti ylimmän kansainvälisen opettajatutkinnon kesällä 2015. Tammikuussa 2022 Eeva aloittaa Suomen Suzuki-yhdistyksen puheenjohtajana. Huilunsoiton A-tutkinto soi Metropolia-ammatikorkeakoulussa 2010 Eeva Heikkilän ohjaamana, musiikkipedagogin ylempi amk-tutkinto valmistui Tampereen ammattikorkeakoulussa 2016. Viimeisimmät opinnot ovat suuntautuneet improvisaatiopedagogiikan pariin – Creative Ability Developmentiin syventyminen jatkuu edelleen. Huilunsoittoa Eeva opettaa nykyään Sibelius-opiston lisäksi Helsingissä Käpylän musiikkiopistossa ja yksityisesti.

Muusikkona Eeva toimii mieluiten monipuolisesti, sooloesiintymisistä kamarimusiikkiin ja orkesteritoimintaan. Aktiivisena Härkätien Kamarimuusikoiden jäsenenä Eeva on ollut mukana kehittämässä Aulanko Soi! -tapahtumia ja erilaisia konsertteja maakuntaan. Hämeenlinnan kaupunginorkesterin lisäksi Eeva on soittanut Tawastia Sinfonian riveissä, joista viimeksi mainitussa toimii myös jaetuissa intendentin ja orkesterijärjestäjän tehtävissä.

Ulla Wirtanen aloitti pianonsoiton 7-vuotiaana Pietarsaarenseudun Musiikkiopistossa, opettajanaan Svetlana Koytcheva. Ulla opiskeli myöhemmin pianonsoiton opettajaksi Svenska Yrkeshögskolanissa, opettajanaan Miroslaw Herbowski. Opintoihin kuului myös Margit Rahkosen, Atanas Kurtevin, Annika Palm-Doumengen sekä Janusz Polanskin mestarikursseille osallistuminen. Liedmusiikkia Ulla on opiskellut Heikki Pellisen, Ilmo Rannan, Kiril Kozlovskyn sekä Christine Bengtssonin johdolla.

Dan Lönnqvistin pitämän sivuainekurssin myötä Ulla kiinnostui cembalonsoitosta ja opiskeli vuodesta 2008 eteenpäin cembalonsoittoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, opettajinaan Annamari Pölhö sekä basso continuossa Annamari Pölhö ja Assi Karttunen. Ulla valmistui 2015 Sibelius-Akatemiasta maisteriksi, pääaineena cembalo. Opettajina olivat opintojen aikana Elina Mustonen sekä basso continuossa Assi Karttunen. Ulla on soittanut basso continuoa opiskellessaan muun muassa J. Ph. Rameaun sekä M. P. de Monteclairin kantaatteja, soittanut oratoriossa ja passioissa, sekä lukuisissa kamarimusiikkiprojekteissa. Hän on osallistunut Anssi Mattilan, Miklós Spányin, Mitzi Meyersonin, Siebe Henstran, Asako Hirabayashin, Ketil Haugsandin sekä Claudio Astronion cembalonsoiton mestarikursseille. Keväällä 2013 Ulla oli mukana soittamassa Bachin Brandenburgilaisia konserttoja Reinhard Goebelin johdolla.
Hän on myös osallistunut cembalokilpailuihin: kesällä 2014 kansainväliseen Bach- kilpailuun Leipzigissa, sekä keväällä 2015 Italian Pesarossa järjestettävään kilpailuun.

Ulla on toiminut syksystä 2013 lähtien pianonsoiton opettajana sekä säestäjänä Vanajaveden Opistossa. Sen lisäksi hän on opettanut Sibelius-opistossa ja Lounais-Hämeen Musiikkiopistossa Forssassa.

Eevan ja Ullan yhteistyö alkoi syksyllä 2011. Siitä lähtien tämä huilu-piano-duo on musisoinut omien konserttiensa lisäksi Härkätien Kamarimuusikoiden eri tapahtumissa ja tilauskeikoilla, vaihtaen välillä yhdistelmään huilu-cembalo. Musiikillisesti duo on innostunut melkeinpä mistä vain – ohjelmistossa on nykypäivän japanilaisesta elokuvamusiikista barokkiin ja jouluisiin tunnelmiin.

Duo Eeva Kunnas & Ulla Wirtanen
Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineat 17.10.2021 Duo Eeva Kunnas & Ulla Wirtanen (vas) Kuva: Jaakko Wirtanen

KUVA
Duo Eeva Kunnas & Ulla Wirtanen (vas). Kuva: Jaakko Wirtanen

LIPUT
Ovelta tai ja varaukset ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista 15 € aik. / 12 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17 -vuotta. Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna. Avoinna: ti–su 12-16, hmlmuseo.fi.