Syysmatineat: Trio Triste

14.11.2021 klo 14
Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna

Trio Triste:
Taru Kallio, tanssi
Jarkko Launonen, sello
Iina Harjula, piano

OHJELMA
Var det en dröm op. 37:4
Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37:5
Valse triste op. 44
Malinconia op. 20
Elegia sarjasta ”Kuningas Kristian II” op. 27
Kuusi op. 75:5
Norden op. 90:1

MUUSIKOT
TARU KALLIO on tamperelaistunut tanssitaiteilija, ammattitanssija ja tanssinopettaja. Taru on Hämeenlinnan Sibelius-opiston tanssiosaston kasvatti ja siirtyikin muun muassa tanssin lehtori Heidi Waskon opeista suoraan Tampereen konservatorioon tanssijan ammatilliseen koulutukseen vuonna 2017. Tällä hetkellä Taru jatkaa koulutustaan Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa tanssinopettajan koulutusohjelmassa.

Taru sai Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston apurahan kesällä 2021, minkä avulla loi Valste Triste -tanssielokuvan. Elokuvan tuotannossa olivat mukana muusikot Iina Harjula ja Jarkko Launonen, äänittäjänä toiminut Tommi Mursunen, sekä kuvaustiimissä media-alan ammattilaiset Tuulia Soininen, Eemeli Ruha ja Aleksi Kaskela. Yhteistyökumppaneina teoksen tukijoina olivat Sibelius-opisto, Hämeenlinnan Sibelius-seura ja Hämeenlinnan kaupunginmuseo. Taru työskentelee monipuolisesti tanssin kentällä esiintyjänä, taitelijana ja opettajana, ja toivoo tämän alati muuttuvan työnkuvan jatkuvan eläkeikään asti.

JARKKO LAUNONEN on hämäläistaustainen sellisti. Muusikon alkutaipaleen ohjasi Matti Vuoristo Sibelius-opistossa, josta hän jatkoi opintojaan Helsingin Konservatoriolla, Metropolia Ammattikorkeakoulussa sekä Viron Musiikkiakatemiassa, jossa hänen mentorinaan toimi Henry-David Varema. Virossa ollessaan hän soitti neljä vuotta Viron Kansallisoopperan orkesterissa, sekä lukuisissa pienemmissä orkestereissa. Helsinki Sinfoniettan riveissä hän toimi koko orkesterin 12 vuotisen elinkaaren, pääosin soolosellistin asemassa. Kamarimusiikki on aina ollut hänen sydäntään lähellä, ja hän on soittanut kymmenissä kokoonpanoissa ja esiintynyt ympäri Suomea ja Eurooppaa. Iina Harjulan kanssa yhteissoitto on jatkunut jo 13 vuoden ajan. Nykyisin Launonen asuu Lappeenrannassa, ja työskentelee Lappeenrannan kaupunginorkesterin sellojen äänenjohtajana.

IINA HARJULA on kärköläläislähtöinen pianisti ja hän esiintyy aktiivisesti lied- ja kamarimuusikkona. Tällä hetkellä Iina toimii Sibelius-opistossa apulaisrehtorina, pianonsoiton opettajana ja laulajien säestäjänä. Musiikin maisteriksi Iina Harjula valmistui Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta Ivari Iljan luokalta ja sitä ennen hän opiskeli Metropoliassa Seppo Saloviuksen johdolla. Iinalle läheinen musiikkikaupunki on myös Berliini, jossa hän oli vaihto-opinnoissa Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” -oppilaitoksessa 2009 ja myöhemmin 2011 Suomen Kulttuurirahaston apurahan tuella
taiteellista työskentelyä jatkamassa. Iina Harjula toimii myös tuottajana ja muusikkona aktiivisesti erilaisissa musiikkiyhdistyksissä sekä hän on ollut vuosia jo mukana järjestämässä Tuuloksen kesäkonsertteja. Iina ja Jarkko ovat musisoineet yhdessä jo 13 vuotta ja yhteistyö jatkuu.

Värivalokuvassa kolme henkilöä hymyilee ja nojaa eteenpäin kaiteeseen.
Taru Kallio (vas.), Iina Harjula, Jarkko Launonen. Kuva: Tommi Mursunen

KUVA
Kuva: Taru Kallio (vas.), Iina Harjula, Jarkko Launonen (kuva, Tommi Mursunen)

LIPUT
Ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista 15 € aik. / 12 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17 -vuotta. Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna. Avoinna: ti–su 12–16, hmlmuseo.fi.