Palanderin talon pääsiäinen

Seuraavan kerran pääsiäistä vietetään Palanderin talossa 4.–13.4.2020. Pääsiäisnäyttely on avoinna talvikauden normaaleista aukioloajoista poiketen joka päivä ma–su klo 12–16.

  • opastetut kierrokset puolen tunnin välein, viimeinen klo 15.30
  • ryhmät varauksesta: 03 621 2967 tai palanderintalo@hameenlinna.fi
  • pääsymaksut: 5 / 4 / 2 €

Palanderin talossa vietetään tunnelmallista pääsiäistä 1800-luvun lopun kaupunkikodin tapaan. Museo on koristeltu pääsiäisasuun ja puolen tunnin välein alkavilla opaskierroksilla kuullaan monien tuttujen pääsiäisperinteiden taustoja sekä tutustutaan pääsiäisen uskomuksiin, tapoihin ja ruokiin.

Tänä vuonna Palanderin talon pääsiäinen on avoinna 13.–22.4.2019 joka päivä palmusunnuntaita edeltävästä lauantaista aina 2. pääsiäispäivään. Näyttelyssä on tehty viime vuosista uudistuksia esimerkiksi pääsiäispöydän ruoissa. Lisäksi uusina koristeina nähtävillä muun muassa helmivirkattuja pääsiäismunia.

Opastettu kierros sisältyy pääsylippuun. Ryhmät ennakkovarauksella.

Palanderin talo, Linnankatu 16, 13100 Hämeenlinna