Tubi-näyttelyn tehtäväpolku 23.2.–11.3.2018

Museo Skogster
Talvilomien aikaan 23.2.–11.3.2018
Avoinna: ti, to-su klo 11-17 ja ke 11-19

Tuberkuloosi oli 1900-luvun alussa pelätty kansantauti, jolla oli laaja vaikutus yhteiskuntaan. Museo Skogsterin Tubi-näyttelyssä muistellaan tätä Suomesta lähes kokonaan kitkettyä sairautta. Esillä on parantolaelämää, erilaisia hoitomuotoja sekä taudin kokeneiden tarinoita.

Tehtäväpolku

Koulujen talvilomaviikoilla näyttelyssä kierretään tehtäväpolulla, jossa vastaillaan lasten näkökulmasta laadittuihin kysymyksiin. Tehtäväpolulla opitaan hyödyllisiä keinoja, miten välttää tauteja ja miten olla sairastuttamatta muita. Lisäksi pukeudutaan lääkäriksi ja tehdään omia tutkimuksia.

Puuhailu onnistuu 8–10-vuotiailta ja sitä vanhemmilta omatoimisesti. Perheen pienimmät voivat kiertää radan vanhempien avustuksella.

Omat mobiililaitteet mukaan.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeeenlinna