Taiteiden yö 30.8.2019

Hämeenlinnan Taiteiden yö on vuonna 2013 alkunsa saanut monitaiteinen kaupunkifestivaali, joka järjestetään vuosittain elokuun lopulla. Tapahtumaan ohjelmaa voivat tuottaa niin kulttuurin ja taiteen ammattilaiset kuin harrastajatkin, yksittäiset tekijät, yhdistykset, seurat ja organisaatiot.

Vuonna 2019 Taiteiden yö järjestetään perjantaina 30.8. ja ohjelma on tänäkin vuonna yleisölle maksutonta. Taiteiden yön karnevaalit ovat houkutelleet vuosittain kaduille, museoihin, gallerioihin, työhuoneisiin sekä muihin tiloihin useita tuhansia kävijöitä.

Ohjelma kaupunginmuseon kohteissa:

Museo Skogster, klo 18–22

klo 18–22: Henkimaailman juttuja ja Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyt avoinna

klo 18.30, 19 ja 19.30: Kino Tavast ry esittää Sami van Ingenin palkitun Flame / Polte -videon, kesto 15 min.

klo 19–21: Kanteletaiteilija ja musiikin tohtori Arja Kastinen (temps.fi) soittaa Henkimaailman juttuja -näyttelyssä historiallisilla pienkanteleilla ns. hiljaisen haltioitumisen improvisaatiota. Yleisö saa vaellella vapaasti.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna

Sibeliuksen syntymäkoti, klo 18–22

klo 18–22: Museo ja näyttely avoinna

Muu ohjelma varmistuu lähiviikkoina.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna