Henkimaailman nuotiopiiri aikuisille 18.1.2020

la 18.1.2020 klo 18–21
Museo Skogster

  • jatkettu aukiolo klo 21 saakka
  • kummitusjuttuja ja tarinankerrontaa klo 18–21
  • filosofi Eero Ojanen klo 18.30 ja 19.30
Henkimaailman juttuja Museo Skogsterissa vielä 19.1.2020 asti. Kuva Roope Sirola.

Kaupunginmuseo on kerännyt reilun vuoden ajan ihmisten yliluonnollisia kokemuksia ja suullisessa perinteessä kulkevia selittämättömiä sattumuksia tai myyttejä. Kokemuksia on saanut lähettää nettilomakkeen avulla tai ne on voinut kirjoittaa Henkimaailman juttuja -näyttelyssä olevaan kirjaan. Näyttelyn viimeisenä viikonloppuna käydään läpi keruukampanjan aineistoa.

Lauantai-iltana 18.1. klo 18–21 pimennetyssä Henkimaailman juttuja näyttelyssä istutaan nuotiopiirin ääreen ja käydään läpi keruukampanjan hurjimmat kertomukset. Museon työntekijät kertovat tarinoita kasvottomista hahmoista, itsestään kiinni paiskautuvista ovista, enteistä ja kummituksista.

Nuotiopiirin ääreen istuu myös tietokirjailija ja filosofi Eero Ojanen, joka on tutkinut Suomalaisen kirjallisuuden seuran arkistoon tallennettuja suomalaisia kummitusjuttuja. Ojanen lukee klo 18.30 ja 19.30 alkaen arkistosta löytämiään kummitusjuttuja sekä kertoo suomalaisesta kummitusjuttuperinteestä.

Nuotiopiiriin istuttaessa jokaisen kertomus ja kokemus on yhtä arvokas, joten myös yleisö voi osallistua tarinankerrontaan. Nuotiopiirissä voi istua koko illan tai piipahtaa vain hetkeksi.

Sunnuntaina 19.1. kertomuksien läpikäynti jatkuu museon normaalin aukioloajan puitteissa klo 11–17. Päivänvalossa tarinat eivät tunnu niin pelottavilta kuin illan pimeydessä, joten myös perheen pienimmät voivat istua sunnuntaina kuuntelemaan kummia kokemuksia. Lauantai-illan nuotiopiiriä emme suosittele alle 12-vuotiaille.

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna